Over mij

Ik ben Greet Andringa (geb. 1971), PRI-therapeut,  humanistisch geïnspireerd geestelijk verzorger, verslavingsarts en schrijver.

Het gaat mij professioneel, maar ook persoonlijk,  steeds om de vragen die jou écht bezighouden: wie ben ik, wat is mijn plek in de wereld, hoe kan ik me gelukkig voelen en  écht en voluit leven?

             Een belangrijke aanname daarbij is, dat mensen in een ‘goed leven’ steeds blijven leren en zich (binnen hun mogelijkheden) blijven ontwikkelen. Dat geldt voor mijn cliënten , maar natuurlijk ook voor mezelf. Vandaar dat de naam van de praktijk met de verhuizing van de hoofdlocatie in zomer 2017 veranderd is van Finsters naar Fjoer. De link verwijst je naar het verhaal daarachter.

Opleiding

  • In 2016 rondde ik het 4 jarige professionele trainingsprogramma tot PRI therapeut aan het PRI Instituut Nederland af .  Ik volgde inmiddels nascholing op het gebied van Hypersensibiliteit.
  • Van 1998 t/m 2005 was ik te vinden op   de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Ik studeerde cum laude af en verdiepte me in het bijzonder in burnout.
  • De studie geneeskunde volgde ik van 1989 t/m 1996 aan de Rijks Universiteit Groningen. Ik studeerde af met interessegebieden neurologie en psychiatrie.

Werkervaring

Na 17 jaar werken als allround verslavingsarts - met in het begin een uitstapje  van een jaar naar de psychiatrie- werd het tijd voor een volgende stap in mijn professionele leven. Ik bouwde mijn eigen gespreks- en therapiepraktijk op en maakte na enige jaren de keuze om het vuur van mijn hart helemaal te volgen en de zekerheid van de vaste baan in loondienst los te laten.

 

Ik werk graag met cliënten aan hun verhalen. Daarnaast ben ik zelf ook eigenlijk altijd  wel bezig met gevraagd en ongevraagd iets in woord en beeld vertellen  en  met projekten die gaan over zin- en betekenisgeving.  Liefst zo dat ik ermee bijdraag aan een menselijker wereld. Als jij een meedenker/meevoeler/meewerker nodig hebt bij het bouwen van een goed verhaal voor jouw bedrijf, jouw evenement,  jouw levensgebeurtenis, doe ik graag mee! Zie hier voor meer info.