Van Finsters naar Fjoer

Als eerste Blog hier, het laatste Blog van mijn oude website:

 

Er is de afgelopen maanden heel hard gewerkt. Zoals de bestaande cliënten al weten gaat Finsters in de zomer verhuizen naar De Ulesprong bij Tijnje. We hebben een nieuw gebouwtje neergezet, een Finse kota. Achtkantig en helemaal van hout, de moderne versie van de tipi-achtige nomadentent die de Sami rendierhoeders vroeger gebruikten om tijdens hun trektochten in te overnachten en te schuilen tegen weer en wind. En om bij een kampvuur in het midden te vertellen over hun levens en hun helden. Dat kampvuur wordt een houtkachel in de moderne versie en nu gaat het er natuurlijk vooral over hoe je de held van je eigen leven kunt worden.

 
Bij deze nieuwe plek en deze nieuwe fase hoort een nieuwe naam: van het beschouwende, kaders zoekende en nog wat behoudende Finsters naar het voluit levende en aanstekelijke Fjoer!
 

DOOR FAMILIEOMSTANDIGHEDEN VERZETTEN WE DE OPEN DAG DIE GEPLAND WAS OP 30 September NAAR EEN LATERE DATUM. Hou deze site in de gaten voor meer info