Dit ben ik

Ik ben Greet Andringa, geboren in 1971, ik ben PRI-therapeut,  humanistisch geïnspireerd geestelijk verzorger, verslavingsarts en schrijver.

Het gaat mij professioneel en persoonlijk,  steeds om de échte vragen die jou en mij  bezighouden. Vragen als: wie ben ik, wat is mijn plek in de wereld, hoe kan ik me onder deze omstandigheden gelukkig voelen en  écht en voluit leven?

             Een belangrijke aanname die ik daarbij heb, is dat mensen in een ‘goed leven’ steeds blijven leren en zich (binnen hun mogelijkheden) blijven ontwikkelen. Dat geldt voor mijn cliënten , maar natuurlijk ook voor mezelf.

Opleiding

  • In 2016 rondde ik het 4 jarige professionele trainingsprogramma tot PRI therapeut aan het PRI Instituut Nederland af .  Ik volg inmiddels het nascholingstraject op het gebied van persoonlijkheidsproblematiek.  Vanaf mei  2019 voeg ik daar  het scholingspad PRI-Relatietherapie aan toe.
  • Van 1998 t/m 2005 was ik te vinden op   de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Ik studeerde cum laude af en verdiepte me in het bijzonder in burnout.
  • De studie geneeskunde volgde ik van 1989 t/m 1996 aan de Rijks Universiteit Groningen. Ik studeerde af met interessegebieden neurologie en psychiatrie.

Werkervaring

Na 17 jaar werken als allround verslavingsarts - met in het begin een uitstapje  van een jaar naar de psychiatrie- werd het tijd voor een volgende stap in mijn professionele leven. Ik bouwde mijn eigen gespreks- en therapiepraktijk op en maakte na enige jaren de keuze om het vuur van mijn hart helemaal te volgen en de zekerheid van de vaste baan in loondienst los te laten.

Na verloop van tijd merkte ik  echter collega's om me heen te missen. Ik was me ook bewust  van cliëntengroepen die ik in mijn eigen praktijk niet kon bereiken, omdat ze te veel kwijt waren geraakt in het leven. En tegelijk werd me het leed onder  collega hulpverleners me almaar duidelijker. Mijn vuur brandde anders dan ik dacht, maar ik heb dat opnieuw serieus genomen en onderzocht.

Op dit moment combineer ik mijn praktijk met een aantal dagen werk bij FACT+ teams in Zuidwest Friesland.  Dit is een samenwerkingsverband tussen GGZ en verslavingszorg.  We werken  daar met mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, waaronder ernstige en langdurige verslavingen. Inhoudelijk werk ik daar als verslavingsarts, maar ik werk ook actief , gevraagd en ongevraagd, mee aan het verbeteren van het werkklimaat voor hulpverleners. In één-op-éen gesprekken,  op beleidsniveaun en op scholingsmiddagen.

 

Mijn droom is wel om over enige tijd weer los te koppelen. Dan hoop ik dat een substantieel aantal van mijn cliënten zal bestaan uit hulpverleners. Zodat zij het door hun geleerde weer door kunnen geven aan hun cliënten. Meer vliegen in één klap!

Andere cliënten zijn en blijven uiteraard ook van harte welkom!


Projecten

Ik werk graag met cliënten aan hun verhalen. Daarnaast ben ik ook eigenlijk altijd  zelf wel bezig met op de een of andere manier iets in woord en beeld te vertellen.  Alleen of met anderen. In opdracht of gewoon omdat het fijn is om te doen. Liefst zo dat ik ermee bijdraag aan een zinvoller, betekenisrijker en menselijker wereld.

Heb jij een meedenker/meevoeler/meewerker nodig  bij het bouwen van een goed verhaal voor jouw bedrijf, jouw evenement,  jouw levensgebeurtenis, dan doe ik graag mee! Zie hier voor meer info.