Dit ben ik

Ik ben Greet Andringa, geboren in 1971, ik ben PRI-therapeut,  humanistisch geïnspireerd geestelijk verzorger, verslavingsarts en schrijver.

Het gaat mij professioneel en persoonlijk,  steeds om de échte vragen die jou en mij  bezighouden. Vragen als: wie ben ik, wat is mijn plek in de wereld, hoe kan ik me onder deze omstandigheden gelukkig voelen en  écht en voluit leven?

             Een belangrijke aanname die ik daarbij heb, is dat mensen in een ‘goed leven’ steeds blijven leren en zich (binnen hun mogelijkheden) blijven ontwikkelen. Dat geldt voor mijn cliënten , maar natuurlijk ook voor mezelf.

Opleiding

  • In 2016 rondde ik het 4 jarige professionele trainingsprogramma tot PRI therapeut aan het PRI Instituut Nederland af .  Vanaf 2016  volg ik PRI na- en bijscholing onder andere over persoonlijkheidsproblematiek en PRI-Relatietherapie.
  • Op 13 mei 2023 ben ik van basistherapeut gecertificeerd therapeut geworden. Dat betekent dat ik met PRI werk op het hoogste kwaliteitsniveau.
  • Van 1998 t/m 2005 was ik te vinden op   de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Ik studeerde cum laude af en verdiepte me in het bijzonder in burnout.
  • De studie geneeskunde volgde ik van 1989 t/m 1996 aan de Rijks Universiteit Groningen. Ik studeerde af met interessegebieden neurologie en psychiatrie.

Werkervaring

Na 17 jaar werken als allround verslavingsarts - met in het begin een uitstapje  van een jaar naar de psychiatrie- werd het tijd voor een volgende stap in mijn professionele leven. Ik bouwde mijn eigen gespreks- en therapiepraktijk op en maakte na enige jaren de keuze om het vuur van mijn hart helemaal te volgen en de zekerheid van de vaste baan in loondienst los te laten.

Na verloop van tijd merkte ik  echter collega's om me heen te missen. Ik was me ook bewust  van cliëntengroepen die ik in mijn eigen praktijk niet kon bereiken, omdat ze te veel kwijt waren geraakt in het leven. En tegelijk werd  het leed onder  collega hulpverleners me almaar duidelijker. Mijn vuur brandde anders dan ik dacht, maar ik heb dat opnieuw serieus genomen en onderzocht.

Van 2017 tot januari 2021 heb ik  mijn praktijk gecombineerd met werk als verslavingsarts bij FACT+ teams  ( een samenwerkingsverband tussen GGZ-Friesland en VNN) in Zuidwest Friesland.  Sinds januari 2021 werk ik 1 dag per week  bij de polikliniek van VNN in Sneek.  Inhoudelijk werk ik daar als verslavingsarts, maar ik werk ook actief, gevraagd en ongevraagd, mee aan het verbeteren van het zorg- en werkklimaat voor cliënten en hulpverleners.

 

Mijn droom is wel om over enige tijd weer los te koppelen. Dan hoop ik dat een substantieel aantal van mijn cliënten zal bestaan uit hulpverleners. Zodat zij het door hun geleerde weer door kunnen geven aan hun cliënten. Meer vliegen in één klap!

Andere cliënten zijn en blijven uiteraard ook van harte welkom!


Projecten

Ik werk graag met cliënten aan hun verhalen. Daarnaast ben ik ook eigenlijk altijd  zelf wel bezig met op de een of andere manier iets in woord en beeld te vertellen.  Alleen of met anderen. In opdracht of gewoon omdat het fijn is om te doen. Liefst zo dat ik ermee bijdraag aan een zinvoller, betekenisrijker en menselijker wereld.

Heb jij een meedenker/meevoeler/meewerker nodig  bij het bouwen van een goed verhaal voor jouw bedrijf, jouw evenement,  jouw levensgebeurtenis, dan doe ik graag mee! Zie hier voor meer info.